Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Φριζικό-Friesian Horse

Ράτσες Αλόγων

Φριζικό, Friesian HorseΤο Φριζικό άλογο ή Χάρντραφερ αναγνωρίζεται πλέον ως ένα από τα πρώτα βασιλικά άλογα της Ευρώπης. Το όνομα Χάρντραφερ σημαίνει "καλός τροχαστής".

Προέλευση: Επαρχία Φριζίας Ολλανδία

Ύψος: 1,51-1,62 μ.
Χρώμα: Το χρώμα των Φριζικών είναι πάντοτε στιλπνό μαύρο. Κάθε είδους σημάδι απαγορεύεται. Ορισμένα, όμως, ξεφεύγουν των προδιαγραφών.
Χαρακτήρας: Τα επίθετα που περιγράφουν τα Φριζικά με τον καλύτερο τρόπο είναι: ήρεμοι, ζωηροί και πρόθυμοι εργάτες. Είναι ακόμη πιστά και ευαίσθητα.Είναι ελαφρών ως βαρέων, με περήφανο κι ευγενικό παράστημα.

Δείτε το Βίντεο: http://thehorsetv.com

Εμφάνιση
Τα Φριζικά είναι όμορφα άλογα έλξης άμαξας με πλούσια χαίτη. Τόσο η χαίτη όσο και η ουρά είναι κυματιστές . Το κεφάλι είναι κομψό, τοποθετημένο σε μακρύ, ευθυτενή και τοξωτό λαιμό, ενώ τα ακρώμια δεν είναι ευδιάκριτα. Τα πόδια είναι σχετικά κοντά, αλλά γερά, με πλούσιο τρίχωμα και έντονα υποκνήμια.
Οι οπλές είναι μπλέ χρώματος. Τα άλογα αυτής της ράτσας κινούνται υπερήφανα.

Φριζικό, Friesian Horse

Χρήση
Τα Φριζικά εμφανίζονται συχνά ζεμένα σε φριζικού τύπου άμαξες με υψηλές ρόδες.
Στην Ολλανδία συνηθίζεται ο οδηγός και η επιβαίνοντες να είναι ντυμένοι με παροδοσιακές φορεσιές.Τα Φριζικά είναι επίσης πρώτης ποιότητας άλογα ιππασίας με σαφή κλίση στην ιππική δεξιοτεχνία και μεγάλη φήμη ως εκπαιδευτικά άλογα στην ανώτατη σχολή ιππασίας.

Κίνηση
Είναι αδύνατον να μην κλέψει την παράσταση κατά τον τροχασμό του , λόγο υψηλής κίνησης του γονάτου του.

Ιδιαίτερες επισημάνσεις
Τα Φριζικά ανήκουν στην παλαιότερη ευρωπαική ράτσα. Υπολογίζεται ότι χρησιμοποιούνται επί 3.000 και πλέον χρόνια. Οι Ρωμαίοι εκτίμησαν πολύ αυτά τα άλογα και τα είχαν μαζί τους κατά την εισβολή τους στη Βρετανία, ενώ κατά τον Μεσαίωνα χρησιμοποιούνταν ευρέως ως άλογα πολέμου. Κατά τον 17ο αιώνα, διασταυρώθηκαν με Ανδαλουσιανά για να παράγουν έναν τύπο αλόγου τροχασμού.
Το 1879 δημιουργήθηκε το γενεαλογικό βιβλίο Φριζικών. Έτσι κατάφεραν να μην εξαφανίσουν την ράτσα.

Πωλούνται Άλογα Friesian από Ολλανδία  με όλα τα πιστοποιητικά Ράτσας
Πληροφορίες Email:   linda75nl@gmail.com
Link : http://www.e-horse.gr aggelies


Φριζικό, Friesian Horse

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου